Bekende motorboten

Motorboten:


 boten die door een of meerdere motor(en) en een of meerdere propeller(s) worden aangedreven. De motoren kunnen zowel binnenboord als buitenboord motoren die op benzine of diesel als brandstof lopen. Ook elektrisch aangedreven motoren behoren tot de mogelijkheid. Er is onderscheid in kleine motorboten zoals rubberboten, speedboten, consoleboten, kajuitboten, tenders en sloepen tot 9.00 meter en motorjachten zoals rivierkruisers, open sportboten, flybridge kruisers, kajuitboten van 10.00 tot 35.00 meter.

Motorboten worden veelal gebruikt voor dagtochten, tochten over meerdere dagen, dit zijn de motorboten die bewoond kunnen worden, watersport zoals waterskiën, scubaduiken en vissen.

Linssen yachts – in Nederland gebouwde luxe stalen motorjachten van 9 tot en met 16 meter. Waterverplaatsers met een superieure kwaliteit, Geschikt voor lange vaartochten met meerdere personen.


Pedro motorboten – in Nederland standaard en custom gebouwde motorjachten 9 tot en met 15 meter. Waterverplaatsers van mooie kwaliteit, deskundigheid en vertrouwen.

Vri-Jon motorjachten – in Nederland gebouwde exclusieve luxe stalen motorjachten van 9 tot 15 meter. Bouwen sinds 1984 motorjachten die in alle opzichten op hoog kwaliteitsniveau staan.


Breedendam  -  In Nederland ontworpen en gefabriceerde motorboot/jacht van 10 tot 24 meter gemaakt van polyester romp en bovenbouw. Het concept van de Breedendam MTB is geïnspireerd op de klassieke Britse motortorpedoboot uit de jaren twintig. Een van de unieke kenmerken van de nieuwe MTB-lijn is de manier waarop klassieke retrodetails en lijnen worden gecombineerd met de allernieuwste technologieën. De kwaliteit van afwerking van zowel het exterieur als het moderne en lichte interieur van het uitzonderlijk hoge niveau dat u van een echte Breedendam mag verwachten. 


Fairline yachts -   Fairline Yachts is een Britse fabrikant van luxe motorjachten. Gestart in 1963 door Jack Newington, bouwde het bedrijf motorjachten in Oundle, Northamptonshire. Motorboten van 10 tot 22 meter gebouwd van polyester en voorzien van alle mogelijke luxe die dienen voor tevreden pleziervaart.


Princess yachts – bouwt al vele jaren de meest opwindende en hoogontwikkelde reeks motorjachten van wereldklasse.  Flybridge, Y-klasse, V-klasse, S-klasse, R-klasse of X-klasse van 35 tot 95 voet. Met de nieuwste releases van de R-Klasse en X-Klasse zien we hedendaags Princess-design gecombineerd met opwindende nieuwe technologieën en architectuur.


Sunseeker – In Engeland gebouwde sportief uitziende luxe motorjachten van polyester. De open boten van 9 tot 16 meter en flybridge boten van 12 tot 50 meter. Sinds de jaren 60 is Sunseeker altijd doorgegaan met het ontwikkelen en perfectioneren van hun jachten. Uitmuntendheid op technisch en ontwerpgebied is altijd van fundamenteel belang geweest om een toonaangevende jachtfabrikant te zijn.


Sealine – Sealine is een Engels merk van motorjachten. Het is ontstaan ​​op de voormalige Sealine-werf in Kidderminster, die in de jaren zeventig werd opgericht door Tom Murrant. Vanaf 2013 behoort het merk tot het moederbedrijf van de Duitse HanseYachts AG.  De lengte kan variëren van 8 meter voet tot 48 meter voet.


Cranchi – Italiaanse ontworpen en gebouwde sportboot  van 7 tot 25 meter gemaakt van polyester romp, bovenbouw en afgewerkt met de meest mooie houdsoorten in het interieur. Cranchi Yachts is gericht op de productie van motorboten van hoge kwaliteit, met uitstekende maritieme prestaties, uitstekende betrouwbaarheid en uitgebreide veiligheidsnormen.


Sessa – Italiaans ontworpen en gebouwde motorboot van 7 tot 19 meter gemaakt van polyester romp, bovenbouw en afgewerkt met de meest mooie houdsoorten in het interieur. Sessa Marine staat bekend om zijn dynamiek en innovatie en bedenkt en realiseert exclusieve boten die design en technologie, kwaliteit en stijl combineren, zonder ooit het uiteindelijke doel uit het oog te verliezen: het produceren van "emoties" bij iedereen die een Sessa Marine Yacht bezit.


Bavaria – Duitse motorjacht en zeiljacht bouwers van 9 tot 17 meter meter gemaakt van polyester romp, bovenbouw en afgewerkt met de meest mooie houdsoorten in het interieur . Bavaria is een van 's werelds meest innovatieve scheepswerven en werkt samen met de beste leveranciers van motoren om onze motorjachten uit te rusten met kosteneffectieve en krachtige motoren. 


Azimut – Atlantis – Italiaanse motorjachtbouwers van open en flybridge boten/jachten van 10 tot 25 meter gefabriceerd van polyester romp, bovenbouw en afgewerkt met de meest luxueuze mooie houtsoorten en roestvrijstaal. 


Riva - Riva is een Italiaanse botenbouwer, vooral bekend als producent van klassieke mahoniehouten motorboten.

In mei 2000 werd Riva onderdeel van de Ferretti Group, die het herstelde tot waar het nu is, in de voorhoede van de wereldvaart als een erkend icoon van de fijne Italiaanse cruisekunsten. Deze gelukkige reis is te danken aan de knowhow van de afdeling Engineering van de groep en de gevoeligheid van ontwerper Mauro Micheli, mede-oprichter met Sergio Beretta van Officina Italiana Design, de studio die exclusief de hele Riva-vloot ontwerpt.

 

Apreamare -  Motorboten ontworpen en gefabriceerd in Italie. De unieke stijl van de Apreamare boten is het resultaat van een combinatie van vakmanschap met de meest innovatieve technologische oplossingen en een uitgekiend ontwerp.  De Apreamare-boten zijn de typische uitdrukking van "Made in Italy" en staan ​​bekend om het hoge niveau van maatwerk dat aan zeer speciale klanten kan worden gegeven.


Beneteau -  In Frankrijk ontworpen en geproduceerde boten gemaakt van polyester romp en bovenbouw en afgewerkt met hout in het interieur. Beneteau bied een breed assortiment motorboten aan die geschikt zijn voor alle vaarpraktijken, BENETEAU kan voldoen aan de behoeften van elke watersporter, inclusief professionals. Bovendien probeert BENETEAU zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden door innovaties voor te stellen voor veilig en gebruiksvriendelijk varen voor iedereen.


Jeanneau -  is een Franse werf in Les Herbiers, in het departement Vendée, die sinds 1957 jachten produceert van 6 tot 13 meter. Polyester romp en bovenbouw. Modellen: Cap Camarat aangedreven door een buitenboordmotor,  Merry Fisher en Merry Fisher sport aangedreven door een buitenboordmotor, Leader aangedreven door binnenboordmotor en NC ook aangedreven door binnenboordmotor.


Astondoa – In Spanje ontworpen en gefabriceerde motorboot type open en flybridge, gemaakt van polyester romp en bovenbouw en afgewerkt met de fijnste houdsoorten in het interieur. In Santa Pola, op slechts 10 minuten van de internationale luchthaven van Alicante, hebben de scheepswerven een oppervlakte van meer dan 30.000 m2 en faciliteiten die volledig zijn gewijd aan de bouw van jachten tot 40 meter.


Austin Parker -  In Italie eigentijds ontworpen en gefabriceerde motorboot van polyester en metaal van 14 tot 28 meter. De productiefaciliteit staat in Pisa (Italië), op de werf van Seven Stars M&S, waarmee Austin Parker International een joint venture heeft opgericht voor de bouw van zijn jachten.


Sea Ray – In Noord Amerika ontworpen en gefabriceerd motorboot van 6 tot 16 meter gemaakt van polyester romp en bovenbouw en afgewerkt met mooie houtsoorten en stoffering in het interieur.


Bayliner – In Noord Amerika ontworpen en gefabriceerde motorboot van polyester romp en bovenbouw variërend van 6 tot 9 meter in vele soorten. Cruising, bow riders, Fishing centre console, Cuddy, Cierra aangedreven door zowel buitenboord als ook inboard motoren.


Rinker – In Noord Amerika ontworpen en gefabriceerde motorboot van polyester romp en bovenbouw variërend van 6 tot 14 meter in vele soorten nl.,  bow riders, open dagboten, cabine boten. Gemaakt van polyester romp en bovenbouw. Voortstuwing voornamelijk door binnenboordmotoren.


Doral – In Canada ontworpen en gefabriceerde motorboot van polyester romp en bovenbouw, varierend van 8 tot 12 meter voortgestuwd met een binnenboordmotor.  


Fjord – Luxe elegante en eigentijdse motorboot ontworpen en gefabriceerd in Noorwegen, gemaakt van polyester romp en bovenbouw en afgewerkt met fijne houtsoorten, roestvrij staal en stoffering. Modellen tussen 12 en 15 meter aangedreven door zowel buitenboordmotoren op de kleinere open modellen als binnenboordmotoren bij de grotere modellen.


Airon marine – In Italie ontworpen en gefabriceerde motorboten. Deze werf werkt met passie, vaardigheid en toewijding aan het ontwerpen en bouwen van motorboten die geavanceerde technologie, luxe en elegantie combineren met het beste van Italiaans vakmanschap. Modellen tussen 8 en 25 meter voortgestuwd door binnenboordmotoren.


Coronet – In Denemarken ontworpen en gefabriceerde motorboot van polyester. Modellen tussen 5 en de 15 meter.


Polaris – Pontonboten en sportboten ontworpen en gefabriceerd in Noord Amerika van aluminium en polyester voortgestuwd door buitenboordmotoren maar sommige modellen ook mogelijk met binnenboordmotoren. Modellen tussen 6 en 10 meter.


Doerak – In Nederland ontworpen en gefabriceerde stalen motorboot.  goede vaareigenschappen, stabiel en redelijk koersvast, daardoor gemakkelijk te varen. Beginnende schippers kunnen er goed mee overweg

De Doerak staat bekend om de lage doorvaarhoogte in combinatie met weinig diepgang, de goede vaareigenschappen en de juiste verhouding tussen prijs en kwaliteit. Deze boot word aangedreven door een binnenboord motor met schroefas en roerblad. 


Succes – In Nederland ontworpen en gefabriceerde stalen motorboot van 9 tot 13 meter. Waterverplaatsers met een van mooie kwaliteit en voortgestuwd door een diesel binnenboordmotor , Geschikt voor lange plezier vaartochten met meerdere personen.


Joda – In Noorwegen ontworpen en gefabriceerde motorboot gemaakt van polyester van 5 tot 9 meter. Alle modellen zijn gebouwd met materialen van uitstekende kwaliteit en worden geassembleerd door de meest bekwame vakmensen in de branche.